Column Bas: Nieuwe ronde?

0
Illustratie van Wethouder Economie Bas Vollebregt

Het voelt niet eens zo lang geleden dat deze ‘ronde’ begon. Ongeveer vier jaar geleden startte ik met veel enthousiasme aan mijn wethouderschap. En nog steeds ben ik ontzettend blij dat ik destijds ja heb gezegd op de vraag van STIP. Tot op de dag van vandaag ben ik enthousiast gebleven. Enthousiast om bij een mooi Delfts bedrijf als Prysmian te zien hoe we concreet bijdragen aan de energietransitie, hoe Delftse start-ups bezig zijn met nieuwe warmtepompen of het eerste elektrische vliegtuig, maar ook hoe 120 kunstenaars van de VAK een Nachtwacht op ware grootte namaken. 

Via mijn kanalen op sociale media heb ik de afgelopen jaren geprobeerd zoveel mogelijk van die toffe dingen te laten zien. Want we mogen echt veel trotser zijn op Delft. Het is ongelofelijk wat er iedere dag in deze stad gebeurt. We vinden het allemaal maar normaal. Maar als ambassadeur van deze stad is er één ding dat ik van u als lezer vraag: wees veel trotser op Delft! 

Want als ik, richting het luiden van de bel, terugkijk op deze ‘ronde’, moeten we ook echt trots zijn. Juist in Delft hebben we ons steengoed door de coronacrisis heen geslagen en zijn we doorgegaan. Het aantrekken van nieuwe bedrijven, zoals RHDHV en ABB, het laten starten van bedrijven bij onder andere YES!Delft en het realiseren van ruimte voor deze bedrijven op de TU Delft Campus (YES!Delft Labs, NEXT Delft) en de Biotech Campus Delft (Planet B.io). Zo zorgen we voor meer banen, op alle niveaus. 

Er gebeurt genoeg om de stilte van corona te doorbreken. Er is eindelijk een steengoede UIT-agenda, we gaan Museum Prinsenhof en het Rietveld Theater verbouwen en er komt een spektakelmusical over Willem van Oranje. Ook kunnen mooie festivals als Highlight Delft uitgroeien tot topevenementen. Die levendigheid zorgt er indirect ook voor dat de leegstand in onze stad ongelofelijk laag is en nieuwe ondernemers vol frisse moed een bedrijf starten. 

Zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan. En dat ga ik ook doen. Ik beloof u dat ik mijn laatste maanden als wethouder net zo hard doorga en jullie blijf bedelven onder al het moois uit Delft. 

Vorig artikelEditie 21.2022
Volgend artikelOndernemer aan het woord: Glenn Weisz