Dik tevreden met nieuwe huisvesting

0
Van Haaren Vastgoed - Opening nieuwe huisvesting van Albedo Network

“Ik heb mijn bedrijf altijd in de binnenstad van Delft gehad. Ik woonde boven en mijn kantoor was op de begane grond. Door de groei van mijn bedrijf is het nodig om meer personeel aan te nemen en daarvoor was het pand niet geschikt. Vandaar dat ik dat vorig jaar te koop zette en iets anders zocht.” Séphine Laros, eigenaresse van online marketing- en communicatiebureau Albedo, had wel wat hulp nodig om het juiste pand te vinden.

Opening door wethouder Bas Vollebregt

In de huidige vastgoedmarkt was het pand snel verkocht en Laros had drie maanden om wat anders te zoeken. “Ik dacht dat dat ruim voldoende was”, lacht de communicatievakvrouw: “Ik wilde heel graag in de binnenstad blijven wonen. Ik houd van de Delftse binnenstad en heb liefst alles op loopafstand: restaurants, theaters, de bioscoop. Maar dat viel tegen. Voordat ik met Van Haaren Vastgoed in contact kwam, kon ik niks vinden. Zij hadden precies wat ik zocht: een mooie bovenwoning, waar ik met mijn zoon Vincent kon wonen. Als ik op het terras zit kan ik de hele stad overzien.” Oorspronkelijk was Laros van plan om zo snel mogelijk een bedrijfspand te zoeken, maar in verband met het thuiswerkadvies kreeg dat minder haast. “Ik heb vooral in de keuken gewerkt, net als half Nederland”, vertelt ze. Toen Nederland verder open ging, voelde Laros opnieuw de noodzaak van een bedrijfspand en benoemde dat toevallig bij Van Haaren. Laros: “Ze bleken behalve woningen nog veel meer te bieden, zoals studio’s, bedrijfspanden, kantoren, winkels en parkeerplaatsen, en boden aan ook zakelijk eens voor me te kijken. Ze voelden aan wat ik nodig had en dachten mee. We hebben een aantal panden bekeken, waaronder monumentale panden die met zorg en aandacht zijn onderhouden. Ik kon aangeven wat me wel of niet aantrok aan het pand en dat namen ze weer mee als ze een volgend pand lieten zien. Uiteindelijk kwamen we terecht bij dit pand aan de Tanthofdreef. Het is perfect voor mij met voldoende ruimte voor meerdere mensen en het is makkelijk bereikbaar.”

Ik hoop dat ik een beetje leuke buren krijg

Moeder en zoon

Wethouder Bas Vollebregt voltooide de feestelijke opening van het nieuwe onderkomen aan de, door Van Haaren zelf ontwikkelde kantoorvilla, aan de Tanthofdreef. Laros deelt tegenwoordig niet alleen haar woning met zoon Vincent, ook de bedrijfsruimte delen ze. “Ik zit links en hij rechts. Vincent is professioneel gamer, dus die werkt vaak in een andere tijdzone, soms wisselen we elkaar af hier op kantoor. Zijn bedrijf heet Cardinal, hij maakt ook 3D-prints met materiaal van biologische eiwitten. De winst wil hij steken in onderzoek, om wereldproblemen op te lossen.”

Wandelingetje

Wat een grote verandering is, is dat Laros nu deelneemt aan het woon-werkverkeer en dat wonen en werken meer gescheiden zijn: “Dat bevalt goed. Mijn weekend is nu echt vrij, ik kom niet even in de verleiding om op zaterdag nog snel wat werk te doen. Hoewel ik beken dat ik af en toe wel eens op een zondag naar kantoor ben gefietst, hoor.” Gelukkig is er op kantoor ook genoeg mogelijkheid om te ontspannen. “Weet je wat zo mooi is hier? Ik loop zo het Abtswoudsebos in. Even een stukje wandelen is ideaal om je hoofd leeg te maken. Daar geniet ik echt van.” Maar er zijn meer voordelen aan de ligging van het pand. “Dit is natuurlijk veel makkelijker te bereiken voor mijn klanten dan de binnenstad, zowel met de auto en fiets als met het OV. Station Delft Campus is om de hoek en voor de deur heb ik een eigen parkeerplaats. Dat aantal is altijd uit te breiden als ik veel bezoekers heb. Daar toont Van Haaren flexibiliteit, de lijnen zijn kort, dus dat schakelt snel en makkelijk. En de supermarkt is op loopafstand. Als ik koffie nodig heb of broodjes bij een training, kan ik dat zo even halen.”

Een wandeling in het bos is ideaal om je hoofd leeg te maken

Nieuwe buren?

Buurpand nummer 17 is nog te huur. “Ja, ik hoop dat ik binnenkort een beetje leuke buren krijg,” lacht ze, “maar dat zal niet lang duren, denk ik. Dit is toch een ideale plek?”

Familiebedrijf

Van Haaren Vastgoed is een familiebedrijf en sinds 1937 actief in de verhuur en ontwikkeling van vastgoed. Sindsdien bouwen, ontwikkelen en verhuren zij woningen, kantoorruimte, winkelruimte en bedrijfsruimte op toplocaties in Delft. Huurders kunnen meegroeien binnen de portefeuille om een langdurige relatie met elkaar te kunnen aangaan.

Marketing en communicatie

Albedo helpt opdrachtgevers bij hun online marketing en communicatie. In het nieuwe kantoor is alle ruimte voor de strategische sessies, projectoverleg met het team, intervisieochtenden en werksessies. Ook ondernemersnetwerk Albedo Network vindt onderdak aan de Tanthofdreef.

Vorig artikelDelftse schrijfster vindt Delfgauwse drukker
Volgend artikelJaarlijks 750 miljoen voor merkbeleving