Even voorstellen: Petra de Graaf-Swalue

0
Illustratie voor Petra de Graaf - Swalue, eigenaresse van PeetMade

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Petra de Graaf-Swalue, maar men noemt mij ook wel Peet. Zodoende heet mijn bedrijfje PeetMade; door Peet gemaakt. Ik ben een echte beelddenker! Sinds 2019 ben ik mij volledig op mijn droombaan gaan storten; communicatie visueel maken. Vroeger schilderde ik al op de muur van mijn kamer (met toestemming hoor) en tekende ik liever dan dat ik buiten speelde. Al die ervaring en oefening kan ik nu kwijt in mijn werk. Het is mij gelukt: ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken!”

Wat moet iedereen van jou weten?

“Dat je een glimlach krijgt wanneer je jouw evenement of meeting terugziet. Keer op keer zijn klanten zó blij wanneer ze hun bijeenkomst zien in de vorm van mijn volledig geïllustreerd verslag. Wanneer je eens zo’n visueel verslag wilt van een meeting of evenement, of als je jouw boodschap of product eens in een praatplaat wilt gieten, tik dan in je browser in: www.PeetMade.com. Ik word mega-enthousiast als ik met je mee mag denken en iets abstracts kan laten landen op papier. Zo maak ik nu visuele verslagen van online meetings. Heel erg leuk om te doen en wat een eer om zo een kijkje te mogen nemen in steeds weer een andere keuken! Illustreren doe ik ook. Zo ben ik nu in vertrouwen genomen om het verhaal van een pleegkind visueel te maken. Een jong kind kan nog niet lezen, maar plaatjes ‘lezen’ kan het wel. Dát is visuele communicatie pur sang!”

Waar erger jij je als ondernemers aan?

“Dat er maar 24 uur in een dag zit en je daarvan óók nog een flink aantal moet slapen! Tjonge, wat is dat vervelend! Het is erg leuk om van alle markten thuis te moeten zijn om het ondernemerschap écht goed te kunnen omarmen, maar dat kost ook veel tijd. Dat is frustrerend, want ik kan mijn tijd zó dubbel vullen. Geen probleem. Wat mij ook wel eens stoort, is het steeds moeten verdedigen van mijn werk. Een visueel verslag tekenen, kost mij zomaar 10 uur. Dat zijn niet zomaar een paar tekeningetjes onder elkaar gezet. Eerst luister ik heel intensief naar de sessie en daarna maak ik het verslag. Daar is het prijskaartje op gebaseerd. Wanneer je alles weer terugrekent naar een uurloon, valt het best mee. Maar ik begrijp het ook. Mijn man begreep eerst ook niet hoe ik zulke bedragen durfde te vragen. Tot hij mij uur na uur zag tekenen, toen begreep hij het wel.”

Wat heb jij ondernemers te bieden?

“Ik bracht eerder al de volgende stappen in kaart die een leerling, student of werknemer neemt wanneer zij voor een dilemma staan van bijvoorbeeld een profiel- of studiekeuze. Vorige week vatte ik de eerste grote online meeting sinds de intelligente lock down van een brandweer- en veiligheidsregio in kaart. Ook een vak dat je niet op 1,5 meter kunt uitoefenen. Binnenkort visualiseer ik het proces van fermenteren om zo de aangeboden workshop van een Rotterdams bedrijfje inzichtelijk te maken. Wat ik te bieden heb, is mijn enthousiasme, spontaniteit en een glimlach van herkenning. Je krijgt van mij een herkenbare visualisatie waarin alles dat belangrijk is, zichtbaar is gemaakt.”

Waar kunnen andere ondernemers jou mee helpen?

“Oeh, een vraag naar mijn ontwikkelpunten. Ik zou graag wat vaardiger worden in zakelijk denken. Hóe doe je dat? Timemanagement; nog zo een waar ik nog wel wat in kan leren. Een eindredacteur die mij taalkundig nog even naloopt zou ik graag mee samenwerken. Wanneer ik in het creatieve proces zit van het verbeelden van tekst, merk ik namelijk dat mijn schrijfvaardigheden hiervoor ruimte moeten maken. Wanneer inkomsten stabieler worden, zoek ik een plekje buitenshuis om zo mijn verschillende rollen wat duidelijker te ervaren. Tot slot is mijn droom om te leren animeren. Bewegend beeld, dát is de volgende stap die ik wil kunnen maken. Stiekem nog best wat wensen op mijn verlanglijstje. Gelukkig is er tijd genoeg om te groeien.”

Vorig artikelVerdienmodellen; waar zit uw winst?
Volgend artikelOndernemers aan het woord: Jamie van Lede