Column: Marja Keizer, bijna 100 procent digitaal

0
Marja Keizer

Bijna 100 procent digitaal

Elke vrijdag als ik bij de slager of groenteboer sta, check ik mijn agenda. Ik scrol door de komende werkweek, zodat ik precies weet wat ik moet inkopen. Ik koppel de gerechten aan de dagen van de week. Thuis ben ik degene die kookt, dus een goede ‘digitale’ voorbereiding is het halve werk. Anders loopt het in de soep en heeft mijn man niets te eten.

In 2011 heb ik mijn allerlaatste papieren agenda opgeborgen en ben ik overgeschakeld op mijn telefoon. Het schrijven in een agenda heb ik geen seconde gemist. Zelfs mijn boodschappenlijst schrijf ik niet meer met de pen, maar hang ik in de cloud. Ook in mijn werk is er veel veranderd. Vroeger bracht ik elke zes weken een krat (of drie big shoppers) vol paperassen van het fonds naar de penningmeester. Nu sluiten we elke zes weken de financiële en projectadministratie digitaal af.

Thuis werk ik op een computer met een groot scherm. Mijn lopende documenten staan in Dropbox, zodat ik overal bij kan. Dat was in het verleden anders. Ik nam weliswaar geen kratten papier mee, maar een bescheiden shopper behoorde wel tot mijn werkaccessoires. Gelukkig is die tijd voorbij en ben ik bijna 100 procent digitaal.

Bijna. Alle aanvragen die we krijgen, print ik toch nog het liefst. Zo kan ik aantekeningen maken in de kantlijn en er nog eens doorheen bladeren. We bespreken die aanvragen altijd uitgebreid en dan wil ik ook goed voorbereid zijn. Schrijven helpt mij dan verder. We archiveren mijn prints inclusief aantekeningen wél. Is het printen toch niet voor niets geweest… Naast de aanvragen moeten alle facturen ook worden uitgedraaid. Niet voor mijn gemak, maar voor de controllers. Zij controleren de fondsadministratie en zien in een oogopslag de aanvraag met bijbehorende factuur en het registratienummer.

Ok, als ik heel eerlijk ben is die ‘bijna 100 procent digitaal’ (nog) niet mijn realiteit. Ik weet niet of dat aan mijn generatie ligt of aan de tak van sport waarin ik werk. De afgelopen jaren is er ongelooflijk veel veranderd en dat heeft mijn werk makkelijker gemaakt. Het laatste restje papier zal in de toekomst ook wel verdwijnen. Handiger voor mij én beter voor het milieu.

Marja Keizer, fondsmanager Ondernemersfonds Delft

Vorig artikelSchenk je uitje! – Mooi Weer Spelen 2020
Volgend artikelPlaces to be: VR Arcade