Ondernemer aan het woord: Nataschja de Dooij

0
Nataschja de Dooij, eigenaresse De Sjees

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vallen, opstaan, vallen en weer opstaan. De afgelopen periode heeft veel geduld en flexibiliteit gevergd van ondernemers. Zit er nog rek in of niet? Onderzoek leert dat ondernemers het een tweede keer een stuk beter doen. Is opnieuw beginnen een optie of is het beter een andere weg in te slaan? Ondernemers vertellen over hun volgende of nieuwe ronde en over de kansen die zich voordoen. 

‘Van een zittend naar een rennend beroep’

Van tennisleraar en accountmanager naar eigenaren van het populaire Grand Café De Sjees in Delft – wie had dat zien aankomen? Ik zeker niet! Mijn man, Danny Bertram, kreeg de kans om zijn droom in vervulling te laten gaan en om De Sjees over te nemen. Ik heb er lang over moeten nadenken, maar ook voor mij voelt het nu als een droom die uitgekomen is. Zowel Danny als ik hebben er onze baan voor opgezegd, dus het is echt een nieuw avontuur voor ons. Mijn vader, Carl de Dooij, steunt ons zowel privé als zakelijk. Hij heeft ons enorm geholpen met inzicht in de cijfers en investeert ook in het café. Dat betekent erg veel voor mij.

Danny en ik zijn een goed team. Hij is heel sterk op commercieel en creatief vlak, terwijl ik goed ben met de administratie. En ik ben echt een mensenmens. Persoonlijk contact vond ik in mijn vorige baan ook heel belangrijk, dus praatjes maken met gasten doe ik heel graag. Ik ben echt van een zittend naar een rennend beroep gegaan, dus de eerste dagen
voelde ik het wel aan mijn voeten.

Of er veel gaat veranderen? Nee, De Sjees is en blijft De Sjees. De goede sfeer willen we graag behouden. Ik kwam als zeventienjarig meisje al graag in het café, maar wat we vroeger wel eens misten, was een bluesbandje op vrijdagavond of een klein evenement. Daarmee willen we het café dus graag uitbreiden. De grootste droom in ons ondernemingsplan: van beter naar perfect! Zodat ons café nog meer een begrip wordt in onze stad.

Tips van Nataschja:

  • Volg je hart: grijp kansen, maar spring niet ergens blind in
  • Luister naar adviezen van mensen die ervaring hebben
  • Doe iets met veel inzet en passie
Vorig artikelMarktpositie versterken met slimme software
Volgend artikelColumn Frans: Investeer in bestaande woningvoorraad