Ondernemers aan het woord: Tamara Vreugdenhil

0
Tamara Vreugdenhil, oprichter Tip van Tam

Voldoende cash achter de hand is goed voor onvoorziene ontwikkelingen. Maar dat is niet de enige overlevingsstrategie, want enkel en alleen geld op de bank staat niet garant voor een florerend bedrijf. Relaties zijn ook goud waard. En hoe kan het verduurzamen van je onderneming waarde opleveren? Gaan ondernemers voor cash om king te blijven of kiezen ze iets anders? Wij zijn nieuwsgierig.

‘Ga ervoor wanneer je iets wilt’

“Ruim drie jaar geleden zegde ik mijn baan op. Ik zat er niet meer op mijn plek en gaf mezelf de tijd om te ontdekken wat ik nou echt wilde. Ik kreeg daar zoveel goede reacties op. Om mij heen vonden veel mensen het dapper en zeiden: ‘Dat zou ik ook wel willen’. Ik kwam erachter dat ik mensen wilde helpen en inspireren om het leukste uit hun leven te halen en laten zien dat er zoveel meer mogelijk is.

Op een dag werd ik wakker en wist ik het: ik ga podcasts maken over de échte verhalen van ondernemers. Om mensen te inspireren en om ondernemers een podium te geven tijdens de lockdown. Doodeng vond ik het, om met mijn eigen stem een podcast op te nemen. Maar ik voelde dat dit het was. Binnen twee weken was TipvanTam opgericht. Mijn doel is om ook de struggles die iedereen heeft te laten horen. Mensen zeggen vaak: ‘anderen doen het gewoon’, maar dat is het niet. Ook al lijkt het vanzelfsprekend, achter iedere ondernemer schuilt een verhaal. En die verhalen zijn ontzettend inspirerend en leerzaam.

Het belangrijkst is dat ik doe wat ik leuk vind. Daarmee geld verdienen is stap twee. Sinds kort help ik bedrijven met het maken van hun eigen podcast. Ik maak een gepersonaliseerd podcastkanaal aan en maak een intro, een tune en host het gesprek. In zo’n businesspodcast is meer ruimte om uitgebreider in te gaan op de expertise van het bedrijf, specifieke onderwerpen uit te lichten of een medewerker te interviewen. Inmiddels maak ik voor verschillende bedrijven podcasts en heb ik verschillende pakketten die ze kunnen afnemen. Er is nog veel meer mogelijk met dit medium, maar mijn grootste persoonlijke doel is vooral om het lef te houden om nieuwe dingen te proberen en te doen wat ik écht leuk vind.”

Tips van Tamara:

  • Start before you’re ready
  • Zie het als een experiment, dan kun je ook geen fout maken
  • Als je denkt ‘dit is het’, ga er dan voor
Vorig artikelThuiswerken vereist ICT-aanpassingen
Volgend artikelDe werelden van duurzaamheid en geld bijeenbrengen