Ondernemers aan het woord: Walter Vermeulen

0

Vertragen of versnellen? We leven momenteel in een tijd die in
rap tempo vraagt keuzes te maken. De ene ondernemer kiest voor vertragen: van een afstand kijken naar wat er gebeurt en daarop een plan trekken. De ander kiest voor versnellen: snel en gericht keuzes maken en vernieuwingen invoeren. Waar doe je goed aan? Walter Vermeulen vertelt hoe hij in de wedstrijd zit.

‘Ik doe wat ik doe, omdat ik van een uitdaging houd’

De bouwbranche maakt een spannende tijd door. Hoewel we dit jaar financieel goed lijken door te komen, hangt toch voortdurend die angst boven ons hoofd: wat als we weer net zo hard geraakt worden als tijdens de vorige financiële crisis? Daarom versnellen we aan alle kanten, voordat nieuwe maatregelen ons lam kunnen leggen. Als er een lockdown wordt afgekondigd, is het op de bouwplaats stil.

Ook thuis is het soms pittig geweest. Ik voed mijn drie jongens voor de helft van de tijd alleen op. Toen de kinderen niet naar school mochten, was het lastig zakelijk en privé van elkaar te scheiden. Mijn mannetjes hadden allemaal op hun eigen niveau begeleiding nodig, die ik niet altijd kon bieden. Het waren een hoop ballen om in de lucht te houden. Gelukkig zijn mijn jongens al wat ouder en kunnen ze soms ook hun eigen weg gaan. Dat geldt natuurlijk niet voor alle ouders.

Dat is steeds mijn levensmotto: ik prijs mezelf gelukkig met wat ik heb. Ook
op zakelijk vlak: voor andere branches is het doek soms heel snel gevallen. Vanuit ons kantoor kijken we uit op een restaurant en een partycentrum. Zij zijn hard geraakt en moesten zelfs hun deuren sluiten.

Ik ben van nature ondernemend. Daarom doe ik wat ik nu doe: ik houd van een uitdaging. En het is mooi te zien hoeveel nog wél lukt, als we het voor elkaar krijgen de woningen op te leveren volgens de planning die we hadden beloofd.

Tips van Walter

  1. Versnel als het kan, vertraag als het moet
  2. Tel je zegeningen
  3. Kijk vooruit en blijf positief
Vorig artikelColumn: Bepaal je eigen tempo
Volgend artikelZó zit dat: Marketing