Ondernemer Ali aan het woord

0
Ondernemer Ali aan het woord

Duurzame toekomst Duurzaam ondernemen heeft betrekking op een manier van zaken doen die toekomstbestendig is en waarbij de lange termijn centraal staat. Als we een leefbare wereld willen achterlaten voor volgende generaties, dan zullen we daar nu in onze bedrijfsvoering rekening mee moeten houden. Ondernemers vertellen wat dit thema voor hen betekent en welke persoonlijke keuzes zij maken.

‘In andere landen is geen sociaal vangnet’

“Ik ben naar Nederland gekomen voor mijn vrouw. Zij is van Koerdische afkomst met een Nederlandse nationaliteit. In 2010 kwam ik voor het eerst in Nederland. Ik startte met inburgeren en kreeg daarna mijn Nederlandse nationaliteit. Drie jaar later zijn we met ons gezin teruggegaan naar Koerdistan, mijn thuisland, om daar een nieuw leven op te bouwen. Helaas lukte dat niet waardoor we in 2016 weer terugkeerden naar Nederland. Datzelfde jaar startte ik mijn eigen garage en maakte ik van mijn hobby mijn werk.

Ik vind het belangrijk dat mijn klanten blij zijn. Ik ga tot het uiterste voor een oplossing. Daardoor heb ik goed contact met al mijn klanten. De toekomst ziet er voor de automotive-branche natuurlijk niet heel goed uit. Ik denk dat we de komende vijftien jaar nog wel werk hebben, daarna zal iedereen standaard in elektrische auto’s rijden. Dat is natuurlijk wel duurzaam, maar niet goed voor mijn business. Tegen die tijd ga ik me richten op klassieke auto’s. Dat is mijn droom: klassieke auto’s zoeken en kopen en ze van A tot Z vernieuwen.

Ik blijf in elk geval in Delft wonen. Ik ben getrouwd met een Nederlandse vrouw, mijn kinderen zijn hier geboren en ik heb hier veel familie en vrienden. Veel Koerdische immigranten in Nederland zijn begaan met het lot van hun mensen in het Midden-Oosten. De laatste tijd zijn er problemen met Turkije en Iran. Mijn vrouw en ik, maar ook andere ondernemers die ik ken, sturen hen regelmatig geld toe. Daar is geen sociaal vangnet zoals wij dat in Europa hebben. We hopen op deze manier ons steentje te kunnen bijdragen aan hun toekomst.”

Tips van Ali:

  • Maak geen plan B: je bedrijf verdient het beste
  • Zorg dat je eerst ervaring opdoet
  • Kwaliteit voorop, geld komt later

✍🏼 tekst door Joli Deitz
📷 tekst door Ronald Speijer

Vorig artikelEditie 24.2022
Volgend artikelTijdelijke ondersteuning maximale impact