Ondernemer Edwin Rooijakkers aan het woord

0
Edwin Rooijakkers, eigenaar van Port-All

Vallen, opstaan, vallen en weer opstaan. De afgelopen periode heeft veel geduld en flexibiliteit gevergd van ondernemers. Zit er nog rek in of niet? Onderzoek leert dat ondernemer het een tweede keer een stuk beter doen. Is opnieuw beginnen een optie of is het beter een andere weg in te staan? Ondernemers vertellen over hun volgende of nieuwe ronde en over de kansen die zich voordoen.

‘Ik dacht vroeger echt dat ik koekoek was’

Eind 2020 verkocht ik mijn bedrijf Evite, omdat ik als directeur steeds meer de manager was en steeds minder bezig met waarom ik ooit was gestart, namelijk: mooie dingen maken en hospitality.

Mijn team bestond uit talentvolle, neurodiverse mensen die – net als ik – op een creatieve manier anders naar processen en problemen konden kijken. Ik nam ze aan op dát talent.

Toen ik puber was dacht ik soms dat ik koekoek was. Pas veel later na, mijn ‘mislukte carrière’ als softwareprogrammeur, kreeg ik de diagnose ADHD en bleek ik gewoon niet het juiste type hersens te hebben om als een programmeur ‘logisch’ te kunnen denken. Tegenwoordig is onlogisch denken juist mijn talent.

Zulk neurodivers talent zoek ik ook voor mijn start-up Port-All, waarbij we onconventionele oplossingen bedenken om inefficiënte processen vlot te trekken en niet op elkaar aansluitende systemen toch met elkaar te verbinden, zonder de bestaande situatie te veranderen. Mensen met bijvoorbeeld AD(H)D, autisme, dyslexie of hoogbegaafdheid, die anders denken en daarnaast een technische aanleg hebben. Mensen, jong en oud, die als leuke bijverdienste mooie dingen willen maken. Je kent ze wel: die assistent, die naast haar HR-taken ook de Excelformule-goeroe is, of die manager die, net als ik, ook een hobby-nerd blijkt te zijn die handig software aan elkaar knoopt voor collega’s.

Tips van Edwin

  • Hire character
  • No box
  • Benut talent
Vorig artikelDe agenda van Roel Beeftink-Funcken
Volgend artikelMarktpositie versterken met slimme software