Ondernemer Koen aan het woord

0
Ondernemer Koen aan het woord

Hoe ontwikkelt Delft zich de komende jaren op economisch vlak? Wat betekent dat voor de werkgelegenheid in onze regio? In welke bedrijfstakken liggen de kansen en wat zijn de uitdagingen als het gaat om groei en het vinden en binden van personeel? Ondernemer Koen vertelt over wat hem bezighoudt.

Koen den Ouden, docent & business scout bij ROC Mondriaan

“Soms ben ik de luis in de pels, soms de netwerker die mooi onderwijs wil maken met collega’s. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag in de zakelijke financiële dienstverlening, maar ik miste voldoening. Mijn vader was 25 jaar docent en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. De glimlach op mijn gezicht toen ik mijn eerste proefles gaf, is nooit meer weggegaan.

Zo’n drie jaar terug, na twaalf jaar onderwijservaring, kreeg ik meer vrijheid in mijn rol als docent en zocht ik de connectie met het bedrijfsleven. Zo heb ik een retailopleiding vanaf de basis vormgegeven, in samenwerking met het bedrijfsleven. Eerst in de Westfield Mall of the Netherlands en nu in het centrum van Delft. Ik realiseerde me dat het zoeken van de verbinding tussen onderwijs, overheid en ondernemers me makkelijk afgaat. En ik vind het fantastisch om te doen.

Er is nog vaak een mismatch tussen praktijk en school. In het bedrijfsleven wordt vaak te makkelijk gezegd: we hebben handjes nodig. Wees bereid om ook in studenten te investeren, dat levert je verschrikkelijk veel op. Ik ga die gesprekken graag aan. Op dit moment ben ik voor een nieuwe ondernemersopleiding op zoek naar gepassioneerde ondernemers die het tof vinden om, samen met ons, de studenten en ondernemers van de toekomst op te leiden. Ik heb gezien tot welke resultaten dit soort projecten kunnen leiden. Het is keer op keer prachtig om te zien hoe studenten groeien en dan met een glimlach dat diploma in ontvangst mogen nemen.”

Ervaringstip van Koen

Wees nieuwsgierig, brutaal en doe het op je eigen wijze. Daar mag je soms best een beetje eigenwijs bij zijn. Maar doe het niet alleen: zoek de samenwerking op.

Tekstschrijver: Joli Deitz
Fotograaf: Ronald Speijer

Vorig artikelSta jij op onze volgende cover?
Volgend artikelSleutel tot groei is gemaakt van glas