Ondernemer Pauline aan het woord

0

Het thema van deze editie vormt, wat ons betreft, de kern van zakelijk succes: “Denken, durven, doen”. Deze drie pijlers staan voor: nadenken over je bedrijf, zoals je doelen bepalen en kennis van jouw markt opdoen. Durven gaat over risico’s nemen, nieuwe dingen uitproberen en met problemen omgaan. Doen is simpelweg actie ondernemen om je plannen, passie en vastberadenheid uit te voeren. Ondernemers vertellen wat ‘Denken, durven, doen’ voor hen betekent. Deze keer is Pauline Schuiling, Cluster Sales Manager bij WestCord Hotels, aan het woord.

‘Luister naar je gevoel en blijf dicht bij jezelf’

“Gastvrijheid zit in mijn DNA. Bijna dertig jaar geleden startte ik mijn carrière in de hotelbranche, eerst hands-on bij een driesterrenhotel en later in het luxe vier- en vijfsterrensegment. Dat trok me aan omdat ik sterk gericht ben op service en me volledig richt op de ervaring van de gasten. Later maakte ik een uitstap naar het organiseren van registratietrajecten van grootschalige evenementen, zoals SAIL en het ABN AMRO-tennistoernooi. Daar komt veel bij kijken, maar mijn focus lag altijd op de beleving van de gasten. Het geeft me zoveel energie om te zien dat bezoekers tevreden zijn.

In januari startte ik als Cluster Sales Manager bij WestCord. Samen met mijn collega’s in Rotterdam en Eindhoven vormen we het cluster Zuid met vijf hotels: WestCord Hotel Delft, Hotel Arsenaal, Hotel New York, ss Rotterdam en WestCord Hotel Eindhoven. Na een inspirerende onboarding die aanvoelde als een warm welkom in deze ‘familie’, haal ik nu contacten in de regio aan. Door netwerkbijeenkomsten bij te wonen en bedrijven te bezoeken, leer ik meer ondernemers in Delft en omgeving kennen. Ik geloof sterk in een persoonlijke benadering en het opbouwen van relaties.

Bij Westcord Hotels krijg ik de vrijheid om dingen op mijn eigen manier aan te pakken, waarbij denken, durven en doen hand in hand gaan. In ons marketing- en salesteam heeft iedereen een eigen rol en inbreng. Met mijn kennis en ervaring kan ik jongere collega’s de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Het Arsenaal wil bijvoorbeeld meer trouwerijen faciliteren; dat heb ik in het verleden veel gedaan. We stelden samen een plan op waarmee we aan de slag gaan. WestCord heeft een dynamisch team en ik geniet ervan om mijn ervaring te delen.”

Ervaringstip van Pauline

Investeer in persoonlijk contact met je zakelijke relaties en wees authentiek in je gedrag. Dat is prettig en het brengt je het meest.

Tekst: Joli Deitz | Foto: Ronald Speijer

Vorig artikelVintage is duurzaam
Volgend artikelOnderzoek als basis voor beslissingen