Ondernemer Simone aan het woord

0
Ondernemer Simone aan het woord

Hoe ontwikkelt Delft zich de komende jaren op economisch vlak? Wat betekent dat voor de werkgelegenheid in onze regio? In welke bedrijfstakken liggen de kansen en wat zijn de uitdagingen als het gaat om groei en het vinden en binden van personeel? Ondernemer Simone vertelt over wat haar bezighoudt.

Simone Bel, eigenaar Leadership Communications

“Er is meer in de wereld dan post en pakketten, zei een stemmetje in mijn hoofd toen ik als directeur communicatie bij PostNL werkte. Hoewel ik geen reden had om na 28 jaar weg te gaan, besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken. Ik zegde mijn contract op, deed een opleiding Chief Storytelling en begon voor mezelf.

Ik vind het belangrijk dat de samenleving beter wordt vertegenwoordigd in bedrijven en dat meer vrouwen doorstromen. Bovendien geloof ik in voorbeeldrollen waaraan mensen zich kunnen optrekken. In mijn werk was ik altijd al een rolmodel voor vrouwen en ik ontdekte dat ik hen kon helpen hun leiderschapsrol te omarmen.

Ik leer vrouwen hoe ze met meer impact kunnen communiceren en presenteren, zodat ze gemakkelijker kunnen doorstromen naar de top. Daarnaast help ik bedrijven met het vertellen van hun unieke verhaal, zodat zij klanten, investeerders en werknemers aan zich kunnen binden. Iedereen is op zoek naar wat jou uniek maakt. Als je jouw verhaal goed vertelt, val je op tussen alle anderen.

Als ik terugkijk op mijn loopbaan, zie ik dat ik altijd zichtbaar ben geweest en me heb uitgesproken. De kracht van leiderschap ligt in storytelling en presenteren – twee aspecten waar ik mijn klanten mee help. Ik geloof niet in trucs en formats. Als je jouw verhaal op een authentieke manier vertelt, krijg je vanzelf sprankelende ogen. Wanneer je jezelf bent en jezelf durft uit te spreken, gaat er een wereld voor je open.”

Ervaringstip van Simone

Blijf jezelf. Vertrouw op je kennis en spreek vanuit je hart. Daarmee raak je mensen. Iedereen is anders, dus benadruk jouw authenticiteit.

Tekst door Joli Deitz
Foto door Ronald Speijer

Vorig artikelSleutel tot groei is gemaakt van glas
Volgend artikelIedereen is van waarde