Ondernemer Tamara aan het woord

0
Ondernemer Tamara aan het woord

Investeringen zijn essentieel voor het voortbestaan van je bedrijf. Investeren in klanten, personeel, je pand, samenwerkingspartners, het draagt allemaal bij aan een gezonde onderneming. Welke keuzes maakt u daarbij als ondernemer en hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf gezond en succesvol blijft? Ondernemers vertellen welke keuzes zij maken voor nu en voor de toekomst. Deze keer is Tamara Timmermans, eigenaresse Ibizamode aan het woord.

‘Investeren in de toekomst is investeren in jezelf’ 

“Ik onderneem al vanaf mijn twintigste en kan inmiddels zeggen dat investeren in jezelf een essentieel onderdeel is van succesvol ondernemen. Tijdens mijn ondernemersreis heb ik geleerd dat het niet alleen draait om gas geven en het najagen van kansen, maar ook om het vinden van balans en verbinding met je intuïtie. 

Samen met mijn broer Roy startte ik twaalf jaar geleden Ibizamode. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een wereldwijd merk met een miljoen bezoekers per jaar in de webshop, drie fysieke winkels en ruim driehonderdduizend volgers op social media. Maar ergens onderweg raakte ik mezelf een beetje kwijt. Ik leek te zijn vergeten dat succesvol ondernemen voor mij gebaseerd is op je intuïtie en energie volgen. Door alle uitdagingen waar we in de retail mee te maken kregen, bijvoorbeeld tijdens de coronaperiode, was ik daarvan weggedreven. 

Tijd om te investeren in jezelf, dat doen waar je je goed bij voelt en daaruit vloeit vanzelf de vertaling naar het zakelijke stuk. Het roer moest om. Zakelijk betekent dit dat werkgeluk hoog op de agenda staat, samenwerkingen echt goed moeten voelen en wij zelf onze richting bepalen. Zo besloten we om ons volledig te richten op ons eigen merk, zowel richting klanten als bedrijven. Onze ambities zijn groot: binnen een jaar verkopen 250 winkels ons merk en de jaren erna gaan we dit verdubbelen. Op persoonlijk vlak doe ik ‘that what brings me joy’. Zo volg ik onder andere een opleiding holistische therapie en besteed ik veel tijd aan verdieping. Mooi om dan te merken dat dit positief doorwerkt binnen het ondernemerschap. Ik leer op dit moment mijn mooiste lessen, zie grootste ontwikkelingen en durf dan ook echt te zeggen: investeren in de toekomst is investeren in jezelf.” 

Ervaringstip van Tamara

Probeer te voelen: waarvan ga je aan? Als iets vanzelf lijkt te gaan en je krijgt er veel energie van, dan ben je op de juiste weg.

Tekst: Joli Deitz | Foto: Ronald Speijer 

Vorig artikelDe ondernemerstip van Arjan: Luister naar je medewerkers 
Volgend artikelSpecial Leidschendam-Voorburg