In de vorige editie van Delft.business stelden we ondernemers Ilonka en Martin voor, die zich bij MIFIT Personal Sport Coaching hadden aangemeld voor een persoonlijk coachingtraject. Hoe gaat het drie maanden later met ze? Tijd voor een update.

Martin Trompert
Om medische redenen zou Martin pas in het nieuwe jaar met zijn 90 dagen-challenge beginnen, maar het liep toch anders. “Ik word binnenkort geopereerd. Op aanraden van mijn arts moet ik zo snel mogelijk fit worden. Hij zei letterlijk dat ik het moet zien als een wedstrijd; je start ook niet pas na afloop met trainen. Mijn doel is dat ik vijf kilo afval, liever tien. Ik ben gestopt met roken en moet een gezonder eetpatroon krijgen. Doordat er nu een noodzaak is, ben ik bewuster geworden van hoe ik leef. Vroeger was ik altijd super fanatiek, maar dat heb ik door mijn werk laten versloffen. Er is nu een knop om en ik ga ervoor. Dat is fysiek zwaarder dan mentaal. Mijn motto is niet voor niets: alles wat je wilt dat kun je, maar je moet het wel écht willen. Jim is een goede coach, we zijn een fijne combi. Het gevoel is goed, ik neem dingen van hem aan, hij motiveert me en pakt me flink aan. Ik voel aardig aan mijn lichaam dat ik gisteren getraind heb!”

‘Mijn motto is niet voor niets, alles wat je wilt dat kun je, maar je moet het wel écht willen’

Jim
Gezonder leven, een betere conditie en afvallen. Jim ziet het zeker gebeuren bij Martin,  maar ze moeten flink aan de slag.“We werken aan kracht, conditie en een betere mindset. Martin moet zich bewuster worden van wat hij eet. Er moeten bepaalde dingen in zijn gedrag veranderen die hij ook vast kan houden in de toekomst, zoals zijn voedingspatroon en ongezonde leefstijl. Ik merk dat die bewustwording al op gang is gekomen, maar fysiek komt Martin zichzelf echt tegen. En dat is zwaar. Maar ik coach hem door de moeilijke momenten heen. Hij neemt gelukkig veel aan van wat ik zeg en op deze manier kunnen we grote stappen maken.” Of ze de tien kilo gaan halen binnen zo’n korte termijn? “Uiteindelijk is het een proces en heeft het tijd nodig. Het doel dat Martin voor ogen heeft, is zeker een uitdaging voor zo’n korte termijn. Maar als hij er niet voor wil gaan, had hij zich niet aangemeld. Het is keiharde topsport maar ik heb er vertrouwen in!”

Vorig artikelKoester gevestigde bedrijven
Volgend artikelZo zit dat: van werkstress naar werkplezier