Als klein jongetje wilde ik later timmerman worden. Meubels maken, lekker klussen, dingen fixen, met hamers slaan, hout zagen, gaten boren. Ik zag het mezelf al doen. Maar naarmate ik ouder werd, besefte ik dat ik het niet van mijn handen, maar van mijn hersenen moest hebben. Met weinig moeite haalde ik hoge cijfers. ‘Je moet naar het vwo, Ferrie’ ‘Kun je met vwo ook timmerman worden?’

Uiteindelijk koos ik ervoor om voor mijn studie het beste uit mezelf te halen. Een keuze die consequenties heeft gehad. Dit leidde tot de keuze om:

• mijn vertrouwde geboortestad Tilburg te verlaten en te kiezen voor een technische studie aan de TU Delft.
• naast mijn studie de politiek in te gaan.
• na mijn afstuderen bij een groot adviesbureau te gaan werken.
• al vrij vlot daarna wethouder te worden.

Elke dag kies ik ervoor om te werken aan een betere versie van mezelf. Een willekeurige werkdag zit vol met keuzes. Wat trek ik vandaag aan? Wat ga ik eten? Wat is goed voor de stad? Wat wil ik bereiken? Wat heeft prioriteit? Wat kan ik uitstellen? Het leven is keuzes maken.

Soms weet ik van tevoren dat sommige mensen het niet met me mee eens zullen zijn. Prima, dat is aanleiding om nog scherper een belangenafweging te maken, met het oog op Delft. Dat wat goed is voor onze stad.

Als ik een timmerman vraag wat hij graag zou willen, zou hij zeggen: een timmermansoog, een grotere gereedschapskist of sterker gereedschap. Dat kan hij allemaal gebruiken om een betere versie van zichzelf te kunnen worden. Als wethouder ben ik op zoek naar hoe we met z’n allen kunnen werken aan een betere versie van Delft. Ideeën? Tips? Kom maar op, hoe creatiever, hoe innovatiever, hoe beter.

Nieuwe bronnen aanboren, plannen die hout snijden, spijkers met koppen slaan. Samen klussen aan een nog betere versie van Delft!

Vorig artikelEven voorstellen: Bacinol
Volgend artikelCreatief met plastic