Als ondernemer praat u waarschijnlijk graag over uw business, plannen en ideeën. De slimste plek daarvoor is een netwerkbijeenkomst. Om te laten weten wat u doet en vooral: om te laten weten wat u daarvoor zoekt en wat of wie u goed zou kunnen gebruiken. Slim, want zulke ontmoetingen en gesprekken maken één plus één al gauw tot drie. Van kennis delen naar kennis vermenigvuldigen. Dat is uiteraard weer goed voor de economie van Delft.

Met enige regelmaat bezoek ik een netwerkbijeenkomst. Om te praten over mijn business of het economisch beleid van Delft. Dan hoor ik nieuwe ideeën, haal ik zinvolle informatie op en leg ik mijn eigen plannen bij ondernemers in de week. De netwerken helpen mij om het economisch beleid van Delft te optimaliseren. Ook biedt het u als ondernemer de kans om daar invloed op uit te oefenen. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om op elke netwerkborrel weer nieuwe contacten op te doen. Een 3D-geprint horloge, de ontwerper van de Heineken beertender, een inktloze printer, zomaar wat voorbeelden van de laatste maanden.

Ik vertel een nieuwe ondernemer graag over alles wat er te doen is in Delft. Zo vertel ik over hun brancheorganisatie, lokale ondernemersvereniging, diverse netwerken en wat de gemeente Delft voor hen kan betekenen. Helemaal mooi vind ik het als ik de desbetreffende ondernemer kan koppelen aan een andere Delftse ondernemer, zodat zij samen nóg meer Delftse business kunnen creëren. Een mooi voorbeeld vind ik de koppeling van YES!Delft startup SD-Insights, dat een hyper- moderne tachograaf ontwikkelt, aan Zwatra, een bedrijf dat zware transporten uitvoert.

Netwerken is kennismaken, pitchen, aanhaken, elkaar verder helpen. Delftse warme baden voor nieuwe ondernemers in Delft. In en om de stad zijn veel netwerken te vinden. Kijk maar op de netwerkkaart in dit magazine. Hier zie ik vaak Delftse ondernemers

Ik zie mogelijkheden om netwerken in Delft nóg rendabeler te maken. Wilt u kennismaken, pitchen, aanhaken, een andere ondernemer of mij verder helpen? Bij de volgende netwerkborrel staat er een warm bad én een lekker drankje voor u klaar.

Vorig artikelHoney Highway
Volgend artikelDelft Hyperloop start door