Elwin: “Ik houd van informele en comfortabele kleding en vind het niet nodig om iedere dag een stropdas te dragen. Beleving en uitstraling zijn belangrijk in ons restaurant. Kleding speelt daar zeker een belangrijke rol in. Ik houd van casual business. Maar nu kies ik het pak dat ik al jaren in de kast heb hangen voor nette gelegenheden. Dat kan vast anders en beter, maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken.”

Arjan Steendam – Steendam Herenmode
“Ik heb Elwin een aantal dingen laten zien en hem uit z’n comfortzone gehaald. Het leek me leuk om een combi te maken van informele én zakelijke kleding. Netjes hoeft niet per se een pak te zijn. Uit die spijkerbroek krijg ik ’m waarschijnlijk nooit, maar met een mooi colbert erop ziet het er direct een stuk netter uit. Als je voor een groep staat, moet je het visitekaartje zijn van je bedrijf. Voor Elwin kies ik een goede (spijker)broek met een sprekend overhemd, waarbij ik uiteraard z’n grenzen heb opgezocht, want dan krijg je nieuwe, verrassende combinaties.”

Reactie Elwin Giel
“Best bizar dat Arjan zonder iets op te meten mijn maten weet. Wat een verademing
om niet vier keer het pashokje uit te hoeven op zoek naar de juiste maat. Ik heb van alles gepast: schoenen, drukke overhemden en mooie jasjes. Eerlijk gezegd had ik vooraf niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. In deze combinatie voel ik mij echt goed. Ik had dit zelf nooit bedacht, maar het past bij me en geeft net dat extra stukje ‘sjeu’ dat ik nodig had. Het lijkt me mooi als Arjan ook een keer ons hele team zou re-stylen. Dat is pas écht een uitdaging en bepalend voor het imago van The Penthouse.”

Elwin Giel is eigenaar van het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse in Den Haag.

Vorig artikelEven voorstellen: Gertjan Rozema
Volgend artikelIJssalon als ontmoetingsplaats