Column: Roos van der Hoeven, denken zonder box

0
Column Roos

Denken zonder box

Ik wil niet denken binnen de box of outside the box, maar zonder box. Dát is pas grenzeloos. Zo sta ik sinds 2015 in onze onderneming. Ik denk vooruit en weet waar we naartoe willen. Ook al heb ik vooraf geen idee hoe we daar precies gaan komen. Ik kom regelmatig mensen tegen die zich laten beperken door gedachten als: dat past niet bij mij of ik word toch niet slank. Maar wanneer je je persoonlijke grenzen los kunt laten, brengt dat ook je onderneming een stap verder. Persoonlijke groei heeft ook zakelijk effect.

Een goed voorbeeld is onze zoektocht naar een nieuwe locatie. Ons huidige pand is te klein om alle (nieuwe) faciliteiten te bieden. Denk aan een aparte ruimte voor lezingen, ruimte voor fysiotherapie en meer oppervlakte voor nieuwe (boks)lessen. Toen we nieuwe panden bekeken, kwamen direct onze beperkende gedachten naar boven. Kunnen we dit wel bekostigen? Wat moet er aangepast worden om dit te kunnen veroorloven? Is er in Delft wel een geschikt pand? Als we ons laten tegenhouden door deze gedachten, verhuizen
we natuurlijk nooit. Grenzeloos denken is nodig om een groeistap te maken en ons bedrijf naar een hoger plan te tillen. Dit doen we ook voor onze klanten. Maximale potentie benutten en grenzeloos denken om gewenste doelen te behalen.

Dit geldt voor elk bedrijf. Elk bedrijf heeft een grenzeloze potentie, het is de ondernemer zelf die beperkend denkt. Dat blokkeert het zicht op de mogelijkheden die er zijn. Dwing
jezelf om met lef te denken, want dat geeft grenzeloze mogelijkheden voor je bedrijf.

Denken met lef is de komende tijd mijn persoonlijke uitdaging. Ik ben zwanger. Een grotere uitdaging is er niet. Dit heeft zeker effect op mijn zakelijke leven, maar het hoeft geen beperking te zijn voor de groei van MIFIT. Er ontstaat wel een nieuw vraagstuk. Hoe blijft MIFIT stappen maken als ik mijn tijd op een andere manier ga indelen? Ik moet meer uit handen geven en mijn werk moet worden opgevangen. Mijn uitdaging is om zonder
box te bedenken hoe ik MIFIT de ontwikkeling kan laten doormaken die nodig is. Als moeder zal ik overigens vooral blij zijn met een box. Zodat ik af en toe mijn handen vrij heb om andere dingen te doen.

Roos van der Hoeven: Eigenaar Mifit personal sport coaching

Vorig artikelHet pand: Radex
Volgend artikelBackstage tour: Royal Delft