Eén beeld door Aileen Melief

“‘When life gives you lemons, make lemonade.’ Wees dan niet teleurgesteld als diezelfde citroenen niet goed verkopen als gele golfballen. Kijk kritisch naar de markt en blijf jezelf afvragen wat je sterke punten zijn. Als net
afgestudeerd illustrator gebruik ik die tips bij mijn zoektocht naar een baan. Ik onderscheid mij zo van andere kandidaten Daarnaast ben ik ook mijn eigen bedrijfje begonnen. Hiervoor stel ik mijzelf vragen als: wat is
mijn doelgroep? Hoe bouw ik het juiste netwerk op? Hoe krijg ik opdrachten? Door telkens feedback te vragen kom ik erachter wat voor mij werkt. Ik zal vast wel een keer de vergissing maken om citroenen als gele
golfballen te verkopen, maar ik kom er heus wel achter hoe ik limonade maak.”

Illustrator Aileen Melief focust met haar werk op het plezier van het maakproces. Door fel kleurgebruik en humor wil ze dit gevoel doorgeven aan de kijker. Dankzij haar verschillende stijlen varieert haar werk van
redactionele illustraties tot sfeermakend homedecor. Methaar eigen bedrijf Melief Illustrations en de zoektocht naar een parttime baan begint haar
carrière als illustrator.

Vorig artikelHet is tijd om te groeien
Volgend artikelOns Delft: Digitaal kopje koffie met …