Column: Marja Keizer, meebewegen

0
Marja Keizer

Meebewegen

Mobiliteit staat voor het vermogen om (mee) te bewegen. Beweeglijkheid past perfect in mijn rol als fondsmanager: mobiliseren van mensen als dat gewenst is en meebewegen om tot het beste resultaat te komen.

Ik zie de meest gewaagde, leuke, gekke en onnozele voorstellen. Sommige worden door de verenigingen al van tafel geveegd voordat ik in beeld kom. Ik ben als fondsmanager niet alleen in het leven geroepen om een initiatief aan te jagen of te verdedigen. Mijn taak is ook om ondernemers te mobiliseren een (goede) beslissing te nemen.

Ik ben een kameleon en pak de kleur die past bij de vergadering, die ik op dat moment bijwoon. Dat betekent veel luisteren en bijsturen waar nodig. Is het een voorstel dat iets brengt of doet voor Delft en haar ondernemers? Ik stijg als het ware soms als een helikopter boven een vergadering uit om een voorstel van alle kanten te kunnen bekijken.

Daarnaast houd ik zicht op de budgetten van de gebieden. Iedere vereniging heeft een jaarbudget waar ze initiatieven van kunnen betalen. Dat maakt het soms lastig te bepalen waar ze het geld aan willen uitgeven. Door mijn jarenlange ervaring weet ik inmiddels hoe de hazen lopen. Waarom een compleet nieuwe weg uitstippelen als ik de route al weet?

Er wordt mij weleens gevraagd: privé ben je zeker wel anders? Alsof ik een rol speel tijdens mijn werkzaamheden. Het heeft geen zin om mij anders voor te doen dan ik ben; dat houd ik ook niet vol in al die gebieden waar ik elke keer weer honderden mensen ontmoet. Dat ik vaak meebeweeg, wil niet zeggen dat ik geen mening heb. Beweeglijkheid is juist het vermogen om te weten wanneer je wél iets zegt en wanneer niet.

Het gaat er nu eenmaal niet om of ik iets een leuk of mooi initiatief vind. Het is mijn taak om mijn kop erbij te houden en van mij te laten horen als ik dat nodig acht. Dat betekent van tevoren goed inlezen en mijn ervaring inzetten om te helpen het plan naar een hoger niveau te tillen.

Marja Keizer, fondsmanager Ondernemersfonds Delft

Vorig artikelDelft in 2040
Volgend artikelHet familiebedrijf: Renaud-Delft horecabenodigdheden