Janneke van den Bos, mijn agenda, ondernemer van het jaar 2019

Janneke van den Bos is Ondernemer van het Jaar 2019. Ze won de jury- én publieksprijs met haar onderneming Kinderopvang ZON! Daarnaast heeft Janneke een stichting – Groen Cement – die tot doel heeft kinderen in Nederland meer buiten te laten zijn en spelen. En ze heeft een praktijk voor helende therapie.

Ik gebruik een succesagenda van papier A5-formaat met een balpen.

Maandag 

Om 10.00 uur bereid ik mij in mijn praktijkruimte voor op de komst van Kim. In mijn praktijk help ik mensen die vastlopen in zichzelf, hun werk of relatie. We voeren goede gesprekken tijdens een wandeling of aan tafel. Ook maak ik gebruik van natuurlijke druppels en kristallen. Vanavond ga ik uit eten met vriendin Angelika.

Dinsdag

Vandaag heb ik om 11.00 uur afgesproken met Isabelle, een collega bij Kinderopvang ZON! Jaren geleden spraken wij elkaar voor het eerst, toen zij haar twee dochters op een van mijn naschoolse opvanglocaties kwam brengen. Drie jaar geleden heb ik haar gevraagd te komen werken bij ZON! Zij haalde haar diploma kinderopvang en is nu een van de ZON! pedagogen. Wat ben ik blij met haar! We hebben het vandaag over haar rol binnen ZON! ‘s Middags heb ik met mijn man Danny, directeur van ZON!, en Peter, onze financial controller, afgesproken in de keuken van het kinderkookcafe. Dat gebruiken we sinds september. Vanmiddag maken de kinderen pompoensoep en pasta voor de groep Delftse ondernemers die vanavond komt eten.

Woensdag

Ik begin deze dag met een flinke wandeling met mijn honden. Daarna werk ik wat mail weg en stap ik in de auto richting Hoofddorp. Daar ontmoet ik twee collega-directeuren van Kinderopvang Ilse en Stefanie. We zijn al jaren bevriend en delen tijdens de lunch lief en leed. Bijvoorbeeld over mijn studiereis naar Schotland, waar ik veel heb geleerd over ‘groene pedagogiek’. Kinderopvang in een klein centrum met een groot bos eromheen. Prachtig! Om 16.30 uur komt Robert op bezoek. Hij wil zijn pand vestigen achter onze locatie in Den Hoorn en wil een strook grond met mij ruilen. Vannacht is het volle maan. Elke maand vier ik dat met een vriendin. We bespreken een thema en doen een volle maan meditatie. Echte ontspanning.

Vorig artikelInspiratie op grote hoogte
Volgend artikelBinnen zonder kloppen