Ondernemer Naomi aan het woord

0
Naomi Stoffer, mede-eigenaar Banketbakkerij Stoffer

Delft is opnieuw uitgeroepen tot de beste plek voor ondernemerschap in Nederland volgens de Entrepreneurial Ecosystem Index 2022. Door de mix van doorgewinterde mkb’ers, startup, scale-ups, zzp’er en multinationals in de stad economisch wendbaar. Maar wat houdt ondernemen in Delft in en wat heb je van de stad nodig? Ondernemers vertellen wat gevestigd zijn in Delft voor hen betekent. Naomi Stoffer, mede-eigenaar Banketbakkerij Stoffer doet haar verhaal.

‘Oud ambacht meenemen naar de toekomst’ 

“Mijn ouders zeiden vroeger altijd: ga doen wat je leuk vindt. En zo geschiedde: ik werd verpleegkundige en werkte jaren in het ziekenhuis. De laatste tijd draaide ik steeds vaker mee in de banketbakkerij van mijn ouders. Daarnaast had ik een webshop met handgemaakte babyartikelen. Na de geboorte van ons tweede kindje merkte ik dat al deze verschillende werkzaamheden niet goed te combineren waren met ons jonge gezin. Ik trok de stoute schoenen aan en zegde mijn baan als verpleegkundige op om te werken aan de overname van de bakkerij. 

Mijn vader staat naast mij en biedt mij alle ruimte om te groeien. Onze banketbakkerij is aangesloten bij het Patisserie College, wat betekent dat we kwalitatief hoog niveau leveren. Binnen het Patisserie College kan ik sparren met collega’s, tips uitwisselen en ervaringen delen. Dit vergroot mijn ondernemerskennis, brengt positieve energie en het biedt inzicht in mijn managementstijl. Ik word blij van de kleine kunstwerken die we maken in de vorm van gebak, roomboterkoekjes en taarten. We werken met heerlijke én eerlijke grondstoffen en doen daar geen concessies in. 

Ik wil het oude ambacht meenemen naar de toekomst. Daarbij wil ik boven alles de kwaliteit bewaken en daarnaast inspelen op de nieuwe generatie. Dat doe ik door contacten binnen en buiten mijn branche goed te onderhouden. Netwerken verbreedt mijn horizon en helpt me om het Delftse ondernemerschap in de toekomst verder uit te dragen. Net zoals mijn ouders dat altijd hebben gedaan.” 

Ervaringstip van Naomi

  • Blijf geloven in jezelf en je producten. Dat deden de generaties voor mij ook al. Het is de basis van een goedlopende zaak, waar klanten met een glimlach weer naar buiten lopen. 

✍🏼 tekst door Andrea Dronk
📸 foto door Ronald Speijer

Vorig artikelHet pand: Vrij-Harnasch 1, Den Hoorn
Volgend artikelHet functionele hart van Delft-West