Alexander Ettema
Alexander Ettema

Alexander Ettema woont in Delft. Hij werkt als productontwikkelaar in zijn eigen bedrijf: Studio Alex. Samen met andere creatieven produceert Studio Alex websites, foto’s en video’s. En Ettema zet zijn ontwerpvaardigheden in om dromen te realiseren. Een zinnige wereld creëren, dat is zijn doel.

Mijn agenda verandert regelmatig. Ik gebruik digitale to do apps, een Moleskine agenda of een stapel post-its. Als de klus maar geklaard wordt. Waar ik ook van hou, is synchroniciteit en het vertrouwen dat dingen precies goed lopen. Voor vandaag staat being – zijn – in mijn agenda.

Woensdag

Vandaag ga ik op pad met filmmaakster Floor de Bie. Bij deze productie ben ik verantwoordelijk voor het geluid en ik interview vrijwilligers. Eerst gaan we op bezoek bij een gezin dat meedoet met Taalvisite. Een project van bibliotheek DOK in Delft. ‘s Avonds werk ik aan de website van Van Nature, het bedrijf van mijn partner Gerdine. Het is leuk om samen met ondernemen bezig te zijn. Zij schrijft de teksten en ik bouw de website.

Donderdag

Na de familiefoto zijn mijn kinderen Fiene (4) en Evan (10 maanden) er klaar voor. Ontbijten, jas aan en naar school. Om 08.30 uur staat vriend Martijn voor de deur. Samen organiseren we een nationale wedstrijd: verzin de muziekdienst van de toekomst. Bij het muziekweb in Rotterdam nemen we vandaag een video op voor deze wedstrijd. Wessel is mee voor de belichting en Cynthia Liem, van de TU Delft, speelt vandaag de hoofdrol. De opnamen lopen op rolletjes. Om 15.00 uur: It’s a wrap!

Vrijdag

Bij het gemeentehuis vind ik een fijne werkplek. Ik laad alle bestanden in van de videoshoot van gisteren. Ziet er goed uit, fijn! Na een paar uur ordenen en organiseren, ga ik naar Prime Vision. Hier werk ik aan een verbeterde interface voor hun software. Met een team van programmeurs bouwen we de eerste volledige demo-versie. Na het werk vertrek ik met mijn dochter naar camping De Lievelinge. We gaan een weekendje kamperen met mijn oud-huisgenoten.

Vorig artikelAmbition2039
Volgend artikelTrekschuit 2.0