De agenda van Roel Beeftink-Funcken

0
De agenda van Roel Beeftink-Funcken, directeur van Delft Fringe

Roel Beeftink-Funcken komt oorspronkelijk uit Tilburg, maar woont op dit moment samen met zijn man in Leiden. Als directeur-bestuurder van het Delft Fringe Festival, voorzitter van de Cultuurtafel Delft en als lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Centrum Management Delft (SCMD) is hij wekelijks in Delft te vinden. Daar zet hij zich in voor de stad, waar ruimte is voor kunst en cultuur.

Ik gebruik Apple Agenda, omdat ik op deze manier makkelijk online het overzicht kan bewaren tussen de verschillende organisaties waarvoor ik werk.

Zondag

De dag begint rustig met een kop koffie aan de keukentafel. Het Delfts cultuurdebat, dat vanuit de Cultuurtafel Delft werd georganiseerd, zit nog vers in mijn geheugen. Ik wandel ’s middags lekker door de stad en laat het allemaal even los. De zon schijnt en de lente lijkt er nu echt aan te komen. Aan het einde van de middag duik ik nog even de sportschool in en ’s avonds kruip ik achter mijn laptop om de week voor te bereiden.

Maandag

Maandag is mijn vaste werkdag voor het Delft Fringe Festival. In Delft trapt het team af met een overleg waarin we elkaar op de hoogte brengen van de actuele ontwikkelingen. Het festivalprogramma is inmiddels rond en tijdens het marketingoverleg bespreken we hoe we het publiek, na twee jaar coronapandemie, gaan bereiken voor de elfde festivaleditie. Aan het einde van de middag bereikt ons het positieve nieuws dat het Ondernemersfonds Delft onze aanvraag heeft gehonoreerd. Daarmee kunnen we uitvoering gaan geven aan onze plannen!

Dinsdag

De wekker gaat al vroeg: 5.45 uur. Om 6.30 uur zit ik alweer in de trein naar Maastricht. In combinatie met mijn werkzaamheden voor het Delft Fringe Festival werk ik daar als assistent zakelijk directeur voor De Nederlandse Dansdagen. In Den Haag stapt een collega in de trein en spreken we de dag alvast door. Om 10.00 uur arriveer ik in hartje Maastricht. Tussen de bedrijven door neem ik deel aan de taskforce Herstel bezoekerseconomie via Microsoft Teams. Het online vergaderen is toch de grootste winst die de coronapandemie ons heeft opgeleverd. Na een lange dag plof ik neer op de bank van het hotel-appartement. Morgen nog een dag Maastricht en dan weer terug naar Delft.

Vorig artikelVierluik PrO Grotius
Volgend artikelOndernemer Edwin Rooijakkers aan het woord