Ondernemers aan het woord: Edwin Struik

0
Verdienmodellen

Verdienmodellen: waar zit de winst? De wereld om ons heen verandert continu. En niet alleen de effecten van de coronacrisis beïnvloeden onze manier van zaken doen. Ook digitalisering en andere trends maken dat je steeds moet blijven kijken naar het verdienmodel. Op de volgende pagina’s vertellen ondernemers welke strategie zij inzetten om geld te verdienen en hoe zij tot die keuze zijn gekomen.

‘Nu weet ik waar mijn winst ligt’

Edwin Struik, eigenaar en adviseur Financieringsgilde
Edwin Struik, eigenaar en adviseur Financieringsgilde

Ik heb ruim 20 jaar bij de bank als adviseur in de zakelijke kredietverstrekking gewerkt. Daar had ik het prima naar mijn zin, maar ik zocht na al die jaren loondienst toch meer vrijheid en ondernemerschap.
Met alle ervaring die ik had opgedaan startte ik in 2019 mijn eigen bedrijf:
Financieringsgilde. De klant kan bij ons aankloppen voor advies rondom het gehele financieringsproces. Als onafhankelijke adviseurs gaan wij actief op zoek naar de juiste financiers en helpen we de klant de beste keuze te maken.

Het opstarten van mijn eigen bedrijf was behoorlijk spannend, vooral in het begin. Ik begon namelijk vanaf nul: zonder klanten. Inmiddels lukt het groeien erg goed. En dan doel ik ook op mijzelf, persoonlijk. Bij de bank werden alle randzaken voor me geregeld. Nu mag ik alles zelf doen. Dat stukje autonomie heeft mij ontzettend veel kennis en zelfontwikkeling gebracht.

Mijn drive om voor mezelf te beginnen, kwam voornamelijk voort uit mijn bewondering voor ondernemers. Ik heb in mijn loopbaan natuurlijk veel met ondernemers gewerkt en zij hebben mij altijd enorm geïnspireerd door wat zij doen en hoe. Ik vind het mooi te zien hoe zij dingen voor elkaar krijgen. Vanuit die bewondering doe ik nu wat ik het liefste doe: ondernemers adviseren en helpen om de beste financiering te organiseren. Daar krijg ik energie van. Ik heb mijn eigen verdienmodel omgegooid en weet nu waar voor mij echt de winst ligt.

Tips van Edwin

  1. Doe wat jou energie geeft
  2. Zie kansen en pak ze aan
  3. Schep een goede band met je klanten

Vorig artikelBeter een goede buur: Joost en Evert Jaap
Volgend artikelFollow your true North