Ondernemers aan het woord: Olaf van der Velden

0
Ondernemer Olaf van der Velden aan het woord

De juiste flow in je bedrijf stimuleert productiviteit en een zekere dynamiek op de werkvloer komt je bedrijfsresultaat ten goede. Kortom: je business moet in beweging blijven, maar ook je medewerkers moeten letterlijk en figuurlijk blijven bewegen. Hoe doe je dat? Op de volgende pagina’s vertellen ondernemers hoe zij dit aanpakken.

‘Dit wordt veel meer dan alleen radio’

De afwisseling in mijn werk houdt mij lekker op dreef. Sinds 1992 heb ik een eigen bedrijf, Adfivé administratie, organisatie en advies, en daarnaast ben ik tussendoor ook nog bij een aantal bedrijven in loondienst geweest. Nu werk ik bijvoorbeeld bij Theater De Veste als Hoofd Financiële Administratie en MT-lid. Ook ben ik altijd actief in vrijwilligerswerk. Van helpen bij Stichting DelftBloeit en hockeyclub Hudito tot bijdragen aan andere non-profit organisaties. Ik steek daar graag mijn energie in. Sinds april ben ik ook bestuurslid Marketing en PR bij Omroep Delft. Een compleet nieuw vakgebied voor mij, maar daarom juist zo interessant.

De meeste mensen zullen Omroep Delft nog kennen als Stadsradio Delft. We zijn op dit moment hard bezig om Stadsradio Delft om te vormen naar een echte, lokale omroep. Dat is veel meer dan alleen radio; we gaan televisie en radio maken, een complete website en app bijhouden en via verschillende sociale media content delen. Dit project moet in het najaar vorm krijgen, dan gaan we de eerste items al via televisie uitzenden. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik met het team overal contacten aan het leggen, om meer betrokkenheid van bewoners en ondernemers uit de omgeving te creëren en ondernemers de mogelijkheid te geven om te adverteren via onze kanalen.

Mijn doel is om er samen met alle medewerkers voor te zorgen dat Omroep Delft over een jaar veel meer luisteraars, lezers en kijkers heeft en dat de app wordt gebruikt. Omroep Delft heeft steun nodig om te blijven bestaan. We merken al van verschillende kanten dat mensen en bedrijven ons willen helpen, en dat is ontzettend leuk om te zien. Ik hoop dat iedereen ons een warm hart toedraagt en wil bijdragen aan deze mooie, lokale omroep.

Tips van Olaf van der Velden (bestuurslid Omroep Delft)

  1. Breid je netwerk uit
  2. Werk samen, dan kom je verder
  3. Doe onderzoek als je een nieuw plan hebt bedacht

Tekst geschreven door: Linsey van Iepenbrink

Fotografie door: Ronald Speijer

Vorig artikelVan Delft-Zuid naar Rijswijk-Zuid
Volgend artikelPrachtige visitekaartjes voor Delft