Ondernemer Vahideh aan het woord

0
Vahideh Shemshad, relatiemanager Het Nederlandse Rode Kruis

Delft is opnieuw uitgeroepen tot de beste plek voor ondernemerschap in Nederland volgens de Entrepreneurial Ecosystem Index 2022. Door de mix van doorgewinterde mkb’ers, startup, scale-ups, zzp’er en multinationals in de stad economisch wendbaar. Maar wat houdt ondernemen in Delft in en wat heb je van de stad nodig? Ondernemers vertellen wat gevestigd zijn in Delft voor hen betekent. Vahideh Shemshad relatiemanager Corporate Partnerships Het Nederlandse Rode Kruis doet haar verhaal.

‘Op zoek naar duizend vrienden’

“In juni 2021 ben ik gestart als relatiemanager Corporate Partnerships bij het Rode Kruis in onder andere de regio Delft. Voorheen was ik bestuurslid fondsenwerving voor de regio’s Den Haag, Rijswijk en Wassenaar. De vacature wakkerde een vuurtje in mij aan: nu kan ik niet alleen geld inzamelen voor het Rode Kruis, maar ook de connectie maken met de zakelijke wereld en het mkb. Daarbij komt mijn ervaring in de commerciële sector goed van pas. Met deze functie kan ik een verschil maken voor de samenleving.

Als relatiemanager Corporate Partnerships richt ik mij op het mkb met de Vrienden van het Rode Kruis. Dit is een groeiend netwerk van betrokken ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen van toegevoegde waarde vinden voor hun bedrijf. Ik onderhoud de huidige relaties en zorg dat zij geïnformeerd blijven over de lopende projecten. Zo bieden wij bijvoorbeeld voedselhulp in Nederland aan mensen die niet in aanmerking komen voor andere hulp. Die hulp bestaat uit het uitdelen van boodschappenkaarten en ontbijttassen. Ondernemers kunnen ontbijttassen sponsoren. Daarnaast ga ik op zoek naar nieuwe Vrienden die ik tegenkom op netwerkevents en via bestaande relaties. Door ondernemers met een hoge maatschappelijke betrokkenheid aan elkaar te verbinden, ontstaat een hecht lokaal netwerk.

Vrienden van het Rode Kruis ontstond vijf jaar geleden. Inmiddels bestaat dit netwerk uit 150 ondernemers. Mijn ambitie is om te groeien naar duizend landelijke Vrienden. Ik werk hier fulltime aan en zie al mooie resultaten. Als Vriend van het Rode Kruis steun je initiatieven en projecten in Nederland én wereldwijd.”

Ervaringstip van Vahideh

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt pas echt zichtbaar wanneer ondernemers samen draagvlak creëren via donaties in tijd en geld. 

✍🏼 tekst door Andrea Dronk
📸 foto door Ronald Speijer

Vorig artikelDelftse Tech Talk
Volgend artikelSchets een helder verhaal