Staat u wel eens stil bij hoe u ondernemer bent geworden? Ik wel, vooral omdat ik niet de meest rechte weg heb genomen. Na mijn pilotenopleiding in België rolde ik na wat salesfuncties de financiële wereld in en startte ik naast mijn baan een bedrijf in parachutespringen. Als adviseur bedrijfsfinancieringen werkte ik voor het eerst met ondernemers en dat beviel me. Toen ik de knoop doorhakte om fulltime ‘voor mezelf’ te gaan werken, was het vanzelfsprekend om me weer op ondernemers te richten. Je hoeft niet aan ze te trekken, je geeft ze een klein duwtje en dan gaan ze hard. Vanaf mijn eerste loondienstvrije dag help ik voor de gemeente Den Haag mensen uit de bijstand door het starten van hun eigen bedrijf. Ook help ik bedrijven met onder meer overnames.

Toen een centrummanagersrol in Delft vrijkwam, wist ik niet hoe snel ik moest reageren. In deze functie draag ik bij aan de economische vitaliteit van een hele stad. Ik doe dus precies wat ik wilde, maar dan op grote schaal! Inmiddels ben ik al 2,5 jaar centrummanager van Delft. Mijn doel is om partijen in de binnenstad te verbinden en actief de samenwerking op te zoeken.

Hierbij staat de missie van Stichting Centrum Management Delft (SCMD) centraal. De ambitie, zoals staat omschreven in de Nota Vitaal en Gastvrij, is om Delft in 2020 een van de meest gastvrije steden van Nederland te maken.

Als centrummanager focus ik me daarom op samenwerking en gastvrijheid. Op dit moment ben ik bezig met drie grote projecten: het wifi-netwerk uitbreiden in de stad, het rode loper project waarbij we de route Binnenwatersloot – Peperstraat – Oude Langendijk een complete facelift willen geven, en het structureel zichtbaar maken van technologie in de stad.

Binnen het SCMD zijn we druk bezig met het herijken van onze visie. Nu 2020 in zicht komt en de wereld volop in ontwikkeling is, willen we onze visie en plannen bijschaven aan de behoeften van nu. Daarnaast willen we effectiever samenwerken met de gemeente en het BOB (Bestuurlijk Overleg Binnenstad).

Met alles wat er gaande is in Delft en in mijn andere werkzaamheden heb ik drie ballen hoog te houden. Gelukkig blijf ik altijd met beide benen op de grond staan (behalve bij één van m’n bedrijfsonderdelen dan…)!

 

VIATom de Weerdt, Centrummanager Delft
Vorig artikelDelftse community is no-nonsense
Volgend artikelChainels: Online samenwerken 2.0