Marja Keizer

Ik ben Marja Keizer, fondsmanager van het Ondernemersfonds Delft. Fondsmanager, wat een leuke job is dat! En ook nog eens in de stad waar ik ben geboren en nooit meer ben weggegaan. Delft ligt mij na aan het hart, ik ben trots op deze stad. Mensen vragen me weleens wat het fonds is en wat ik doe. Het Ondernemersfonds Delft is onderverdeeld in tien werkgebieden die allen autonoom werken en eigen besturen kennen. Ik bezoek de bestuurs- en ledenvergaderingen in de werkgebieden. Her en der krijg ik nogal wat informatie te horen; die gebruik ik om gebieden met elkaar te verbinden. In Tanthof bijvoorbeeld hebben ondernemers gebruik kunnen maken van een subsidie op LED verlichting en/of zonnepanelen. Daar zitten voorwaarden aan die voor een ander gebied – in eenzelfde constructie, maar bij een ander project – ook gebruikt kunnen worden. Maar het komt ook voor dat ik iets niet kan of mag delen; integriteit is erg belangrijk.

Tijdens een vergadering zei iemand eens: “Jij bent niet van het handhaven, maar van compromissen sluiten”. Klopt. Dat past bij mij. Ik vind dat je daarmee bereikt wat je wilt bewerkstelligen. Maar het heeft er ook mee te maken dat de ondernemersverenigingen en -stichtingen bijna allemaal met vrijwilligers werken. Samen hebben ze het Ondernemersfonds in de werkgebieden tot een succes gemaakt. De gebieden realiseren veel moois voor de stad en u kunt hier deel van uitmaken. Het thema van dit magazine is niet voor niets ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Wat zou het fijn zijn als meer ondernemers zich aansluiten. Hiermee wordt in elk werkgebied een breder draagvlak gecreëerd. Je kent elkaar en weet elkaar te vinden.

Ik hoor weleens dat het ‘altijd dezelfde mensen zijn die opstaan en hun handen uit de mouwen steken’. Maar ik weet 100 procent zeker dat elk gebied heel blij is met nieuwe leden. Dus schroom niet en laat dit de kans zijn waarmee u vol goede moed 2018 in gaat. Met elkaar en voor elkaar het ondernemersklimaat verbeteren in uw eigen gebied. Via onze website kunt u zelf zien in welk werkgebied uw onderneming is gehuisvest. Maar mij bellen mag natuurlijk ook!

Vorig artikelKijken naar de lange termijn
Volgend artikelTrompper Optiek Golden Tenloop