De dialoog: Business ontwikkeling door lokale verbinding

0

Twee onbekenden die elkaar voor het eerst ontmoeten. De een is een echte Delvenaar en eigenaar van TJIP. De ander is na een internationale carrière in Nederland neergestreken voor een nieuw avontuur in Delft bij Honeywell en zoekt verbinding in de stad en met andere ondernemers. Zij hebben een gemeenschappelijke deler, want hun bedrijven liggen in hetzelfde gebied:
Delft Technology Park.

Dingeman Leijdens en Dimitry van den Heuvel ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de fotoshoot in de studio van fotograaf Sjors Massar. Van ongemak is geen sprake. Het blijken makkelijke praters en er is genoeg gespreksstof als je elkaar nog niet kent.

Leijdens is nieuwsgierig. Waarom heeft Van den Heuvel voor een Delftse werkgever gekozen na zeven jaar in Amerika gewerkt te hebben.

“Teruggaan naar Nederland was een bewuste keuze, met name voor mijn gezin. Daarna kwam Honeywell op mijn pad, doordat mijn voorganger Arjen van Zeben mij polste voor deze functie. Het voelde direct goed. Ik ben nog niet toegekomen aan het zoeken van een lokaal netwerk; dat is mijn volgende prioriteit. Het begin is er, want ik loop regelmatig tussen de middag een rondje door het gebied.”

En wat valt je dan op?

“Het internationale karakter, veel jonge mensen met talent, bedrijven met een moderne uitstraling en bedrijven met een duidelijke niche. Ik vind het belangrijk om onze omgeving goed te kennen.”

Ik ben blij dat te horen, want ik ben flink betrokken bij dit deel van de stad. Ik ben voorzitter van de VvE Delftechpark en stimuleer ondernemers om zich in te zetten voor ons ondernemersgebied en elkaar te leren kennen. Als je elkaar kent, verlaag je de drempel om samen te werken. En we hebben gezamenlijke belangen, denk aan een goede infrastructuur, hooggeschoold personeel. Hoe zie jij jullie betrokkenheid bij het gebied?

“Daar zie ik zeker een rol voor Honeywell al staat dat punt momenteel nog niet bovenaan mijn lijstje. Als nieuwe man op deze positie ben ik verantwoordelijk voor deze locatie en mijn team. Dat laatste is in deze fase het belangrijkst. Ons team moet een sterker geheel worden, dus ik trek er veel tijd voor uit om iedereen te leren kennen. Een van mijn drijfveren is dat ik het bedrijf zowel lokaal als bij medewerkers wil profileren. Voor medewerkers is het prettig als ze Honeywell op straat tegenkomen en met trots kunnen zeggen ‘Daar werk ik’. Dat gevoel en die uitstraling, daar moeten we naartoe. Daar steek ik nu mijn energie in. Maar ik wil me zeker gaan begeven in de lokale netwerken, want op dit moment heb ik nog geen goed beeld.”

Ik denk dat de onderwijsinstellingen voor jullie goede netwerken zijn. TJIP zit bewust in Delft, vlakbij de TU, want daar halen we nieuwe medewerkers vandaan met een passie voor software. We investeren veel in samenwerking met het onderwijs. Een van onze medewerkers doceert op de Haagse Hogeschool. De kick-off van het Honours-programma voor getalenteerde studenten is bij ons op kantoor en we zetten onderzoeksvragen uit bij de TU. Vanuit onze doelstelling om meer naamsbekendheid te krijgen, helpt het om lokaal te investeren. Wij willen echt gevonden worden door studenten, onze medewerkers van de toekomst. Hoe zit dat bij jullie?

“Honeywell heeft een goede naam, de economie trekt weer aan dus dat betekent dat we ook vacatures moeten vullen. Dat we dicht bij de TU zitten is een voordeel. Al weet ik ook dat we concurreren met de sexy start-ups. Maar dat geeft niet. Wij zijn een stabiel bedrijf, groeien, beschikken over een solide basis en hebben ook internationale functies te bieden, want we zijn een Amerikaans bedrijf. Dat is interessant voor studenten en onderscheidt ons van een startende onderneming.”

De komende tijd gaan er veel zaken spelen. Met name de facilitaire ontwikkelingen van de TU in combinatie met de toenemende verkeersstroom richting dit gebied. Dat wordt een heel gedoe. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we samen de sfeer en het imago van dit gebied blijven verbeteren. Dat is goed voor jou en voor mij. Er is hier genoeg te beleven. Kijk naar het IFOT (International Festival of Technology). Drie dagen een positieve vibe rondom technologische ontwikkelingen. Dat zijn mooie momenten om te netwerken. Bij een volgende gelegenheid neem ik je graag mee.

“Goed plan, daar maak ik graag gebruik van.”

Vorig artikelDuurzame werkomgeving in woonwijk
Volgend artikelOp de koffie bij Miss Morrison: Kees Koreneef