Mijn agenda Alyssa

Alyssa van Heyst is freelance fotograaf en fulltime leerkracht basisonderwijs. Ze is geboren, getogen en nog steeds wonend in Delft. In deze rubriek geeft zij een inkijkje in haar agenda. 

Ik gebruik tegenwoordig Google Calendar voor Android. Tot vorig jaar had ik nog een papieren agenda, maar dat werkte niet omdat ik veel onderweg ben. Mijn telefoon heb ik altijd bij me. In één oogopslag zie ik mijn afspraken, zowel voor mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs, mijn fotografie en mijn privé-afspraken.

Vrijdag

Ik geef les aan groep 8 van een basisschool in Delft. Afgelopen week hebben we adviesgesprekken gehad. Vandaag krijgen de kinderen een code mee, waarmee ze zich kunnen aanmelden voor hun (nieuwe) middelbare school. Na mijn werkdag heb ik afgesproken met fotograaf Henk Koster. Sinds een paar jaar ben ik zijn assistent-fotograaf. We overleggen over het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam.

Vervolgens ga ik naar De Delf op de Oude Delft. Daar exposeer ik met mijn weerspiegelende foto’s van Delft. Ik haal drie foto’s van de muur om ze op te hangen bij Dudok op de Markt. Eind 2018 startte ik met exposeren van mijn weerspiegelende foto’s. Het begon bij 71B in de Hoven, daarna in het Stads-Koffyhuis en De Delf. De planning voor 2019 is dat mijn foto’s in Dudok, op de Markt, komen te hangen en vanaf april zijn ze te zien in Ray Brandstore aan de Wijnhaven. Met mijn foto’s van Delft wil ik mensen verbinden in de stad.

Zaterdag

Na mijn ontbijt met een kopje thee plaats ik wat op social media. Als ondernemer vind ik social media belangrijk. Ik maak gebruik van Instagram en Facebook en vindt het leuk om mijn foto’s op die manier te delen. Daarnaast ben ik bezig met een update van mijn website. ‘s Avonds fotografeer ik het optreden van Shary-An Nivillac, bekend van The Voice of Holland, in Het Paard van Troje in Den Haag.

Zondag

Eerst bewerk ik de foto’s van het optreden van Shary-An, voordat ik ze naar haar doorstuur. Later op de dag krijg ik van haar een berichtje met de vraag of ik een foto kan laten printen op dibond (aluminium). Ik rond de bestelling af en daarna is het echt even weekend en doe ik niks meer.

Vorig artikelZo zit dat: Laat je sociaal kapitaal voor je werken
Volgend artikelTrakteer de stad