sdr

Eva Eykelenboom is projectleider bij de KinderAcademie, waar kinderen (groep 7 en 8) uit economisch zwakkere milieus ervaren wat het uitoefenen van een beroep inhoudt. De leergierigheid en nieuwsgierigheid van kinderen is haar drive om dit werk vol overgave te doen. Daarnaast traint Eva de jeugdcircussen Delft en Den Haag en is zij (stief)moeder van een geweldig gezin.

Vrijdag

De ochtend is een drukte van jewelste. Mijn stiefdochter van tien en zoontje Jonah van één jaar zitten samen aan de keukentafel en trekken gekke bekken. Ik haal de tassen op die ik heb laten bedrukken met het KinderAcademie-logo, voor de kinderen en vrijwilligers. Ze zijn echt mooi! Het is heerlijk weer, dus ga ik met Jonah in het park spelen. We lunchen thuis, daarna gaat Jonah naar bed. Mijn man is thuis . Zo kan ik bij Albert Heijn de (gesponsorde) boodschappen halen voor het KinderAcademie Festival van zondag.

Zaterdag

Om 08.00 uur fiets ik naar de gymzaal om circusles te geven. Met de kleuters ga ik jongleren, een behendigheidsparcours doen en spelletjes. De oudere kinderen leer ik jongleren, een circuit ballopen en fietsen op een eenwieler. Na een snelle lunch leg ik mijn zoontje in bed en rijd ik naar Delft. Ik heb een belangrijke afspraak voor het bedenken van de navigatiestructuur voor de nieuwe website van de KinderAcademie. Dat is hard nodig. Ik ben blij als ik weer bij het gezin thuis ben na zo’n drukke dag.

Zondag

De grote dag is aangebroken! Ik ben maanden bezig geweest met het organiseren en plannen van deze dag: het KinderAcademie Festival. Eenendertig kinderen krijgen vanmiddag hun diploma, omdat zij 20 weekenden beroepslessen hebben gevolgd. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes kunnen zij zich tijdens dit festival uitleven en allerlei leuke workshops volgen. Het is één groot feest. Na deze geweldige dag haal ik Jonah op bij zijn oma, die gelukkig ook een hapje eten voor mij heeft gemaakt. Als ik thuiskom, stop ik dit heerlijke mannetje in bad en in bed en ik leg voldaan mijn voetjes op de bank.

Vorig artikelOne-stop-shop voor tech start-up support
Volgend artikelLeap: nieuw lid van HSD