Mijn agenda

Frank Koenen kwam in 1981 naar Delft om informatica te studeren. Momenteel woont hij in Poptafel en werkt hij bij IKEA Delft in het restaurant. In zijn vrije tijd organiseert hij, naast straatfestival Mooi Weer Spelen, de spin-off Delft Maakweken: creatieve weken voor buitenkunst in het Poptapark.

Ik werk met een maandagenda op papier en twee agenda-apps op mijn telefoon. De ene app vertelt mijn werkrooster bij IKEA, de andere is voor de rest. Mijn telefoon meldt me wanneer ik een afspraak heb. Handig, want ik vergeet makkelijk de tijd.

Vrijdag

De Mooi Weer Spelen 2019 (MWS) moet ik formeel melden bij de gemeente Delft, dus plan ik een afspraak in. Vervolgens heb ik een inspirerende brainstorm bij GGZ Delfland met het Jorisproductie-team. Dit openluchttheater is ook in het MWS-weekend. Hoe kunnen we samenwerken? ’s Middags maak ik bij Woonbron kennis met de beheerder van het sociaaleconomisch budget voor Poptahof: het community art-project Maakweken mag opnieuw financiële steun verwachten! Snel even naar mijn lief en daarna door naar werk.

Zaterdag

Ik overleg met studio Things to Make and Do over de nieuwe MWS-campagne ‘Trakteer de stad’. Zou het lukken opnieuw een prachtig spektakel voor MWS gedoneerd te krijgen? Daarna wip ik aan bij 71B, de pop-up huiskamer van Poptahof in de Hoven Passage, die mede dankzij Maakweken is ontstaan. Een Antilliaans verjaardagsfeest wordt opgebouwd. ’s Avonds heb ik een gezellige evaluatie van de afgelopen Maakweken.

Zondag

Als ik opsta lees ik de Volkskrant en drink een kop koffie voordat ik naar IKEA ga. Ik werk veel thuis dus de bedrijvigheid van het IKEArestaurant met leuke collega’s en gezellige klanten is een welkome afwisseling. Mijn stappenteller vertelt dat ik vandaag weer meer dan negen kilometer liep. ’s Avonds kijk ik ‘Zondag met Lubach’. Arjens kernenergie- pleidooi veroorzaakt storm in het land. Geweldige satire.

Vorig artikelOntdek de Delftse netwerken
Volgend artikelZo zit dat: Hoe beveiligt u uw pand, personeel en klant?