Op de koffie bij Miss Morrison

0

Cisca Colijn heeft een missie. Zij wil met Miss Morrison in Delft en omstreken bekend staan als de branderij met de meeste kennis van koffie, die verse producten heeft en de beste kwaliteit levert. “Mensen stappen hier onze wereld binnen. Ze zien mij koffie branden, ruiken de geuren en proeven onze smaken. Dat is precies wat ik wil: mensen nieuwsgierig maken en met mijn koffie triggeren.”

“Als iemand zegt: ‘Doe mij maar gewoon een koffie’, dan is dat voor mij het moment om met mijn kennis de klant te informeren”, verklapt de eigenaresse van Miss Morrison. “Ik leg onze smaken en producten uit. Dat is mijn manier om ons concept te verkopen. Ik kan heel hard aan mensen gaan trekken, maar dat past niet bij mij. Tevreden klanten herkennen kwaliteit. Daarom nemen ze anderen mee naar onze winkel. Zo verspreidt ons verhaal zich vanzelf. Delfts publiek is kritisch, maar ook trouw. Als het oké is, dan blijft het oké. We hebben klanten die elke week hun zakje koffie komen halen. Dat blijft bijzonder. Wij zitten echt in hun boodschappenrondje. Terwijl zij een kop koffie drinken in de branderij, maken wij hun koffiebonen klaar.”

Voor Colijn is het een doorn in het oog dat bedrijven nog steeds de waarde van een goede kop koffie onderschatten. “Consumenten weten Miss Morrison te vinden. Die hechten waarde aan verse koffie. Maar diezelfde consument is jouw klant. Ik vind het ongelofelijk dat je bij een bedrijf een smakeloos kopje koffie krijgt. Je zegt als bedrijf dat je de beste bent en kwaliteit biedt. Maar dan geef je je klant toch ook de beste espresso? Ik begrijp dat niet. Koffie is een complex product, het gaat om herkomst en branding. Maar het is een simpel en mooi product om verbinding te maken. Het roept namelijk een primaire reactie op: je krijgt er een warm gevoel van of letterlijk een rare smaak van in je mond. Dus doe daar wat mee. Goede koffie is trouwens geen rocket science. De kennis is er, er zijn verse producten te krijgen, maar je moet wel de waarde herkennen.”

Als je naar haar toekomst vraagt, is ze duidelijk. “Mijn persoonlijke ambitie is om nog beter te kunnen branden. Koffie branden is een ambacht, waarin ik mezelf constant blijf uitdagen. Want dit is onze corebusiness. Daar zijn we goed in, daar zit onze kennis en passie. En we willen groeien, maar dan hebben we wel een grotere brander nodig. We creëren hier een stukje rust en een positieve omgeving waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Je kunt jezelf zijn en iedereen heeft zijn eigen verhaal. In de toekomst hoop ik dat de zin: ‘Ik ga even naar Miss Morrison’ heel normaal is en iedereen begrijpt wat daarmee wordt bedoeld, namelijk dat je geniet van mooie koffie en jezelf een moment van rust gunt.” •

Miss Morrison zoekt ervaren ondernemer

“Vanuit mijn passie ben ik mijn idealen achternagegaan. Maar ik vind het ondernemen soms wel lastig. Ik loop regelmatig tegen problemen aan. Daarom zoek ik een ervaren ondernemer waar ik van kan leren en die mij kan uitdagen om het beste in mij als ondernemer naar boven te halen.”

 

Bezoek de website
Vorig artikelHoe onderhoud je je netwerk?
Volgend artikelZo zit dat: Personeelszaken