De agenda van Maaike Zwart

0
Nieuwe wethouder gemeente Delft Maaike Zwart

Maaike Zwart is op het moment van het schrijven van deze pagina wethouderskandidaat, namens STIP Delft, voor de portefeuille Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Economie. Ze is getrouwd met Remko en heeft twee zoons van drie en vier jaar. Maaike is manager duurzame stedelijke ontwikkeling bij de gemeente Amsterdam. Sinds begin april heeft Maaike meeonderhandeld aan het coalitieakkoord van Delft, dat 25 mei gepresenteerd is.

Ik maak gebruik van Outlook. Mijn agenda wordt beheerd door mijn secetaresse, Azhar, die zelfs de meest onmogelijke afspraken nog voor elkaar weet te krijgen.

Zondag

Met vrienden, die we nog kennen uit onze studietijd in Delft, zijn we een weekendje weg. Zaterdag was erg gezellig, alleen nu moet ik er toch aan geloven. Ik zit midden in de onderhandelingen voor een nieuw coalitieakkoord voor Delft, dus ik ben de hele ochtend de laatste versie van de teksten aan het lezen. In de middag heb ik via Teams een afspraak met de fractie van STIP om de onderhandeling van maandag voor te bereiden, dat onder andere gaat over het evenementenbeleid en ruimte voor innovatieve maakindustrie.

Maandag

De onderhandeling van vandaag begint vroeg en duurt de hele ochtend. Van iedere partij zit de fractievoorzitter ende kandidaat wethouder aan tafel. We worden begeleid door onze formateur. De sfeer is goed, al zijn de discussies soms scherp. Na de lunch praat ik na met mijn fractievoorzitter Ida de Boer. We bepalen de acties voor deze week. Ik blijf even in Delft werken en praat aan het eind van de middag bij met wethouder Bas Vollebregt. Als beoogd wethouder vind ik het belangrijk om straks in goed contact te zijn met inwoners en belangrijke partijen in mijn portefeuille, dus we denken samen na hoe daar vorm aan te geven.

Dinsdag

Ik begin mijn werkdag met een Teams-meeting om met een onderhandelaar van een andere partij het hoofdstuk ‘duurzame stad’ voor te bereiden. We bespreken onder andere het belang van samenwerken met ondernemers om Delft klaar te maken voor de toekomst. We komen beetje bij beetje tot een stuk dat we kunnen bespreken aan de onderhandelingstafel. In de avond ga ik naar het afscheid van een aantal collega’s bij m’n huidige werk. Heel leuk om iedereen weer even te zien

Vorig artikelEditie 22.2022
Volgend artikelVijf jaar DOTbusiness